I AM DANIQUE

Ik ben Danique de Jong, een 21-jarige Brabantse Hagenees. Ik ben geborgen en getogen in een klein dorpje in Brabant, hier komt mijn voorliefde voor het Bourgondische leven en mijn nuchter- en directheid vandaan. Toch kon ik niet wachten om het altijd gezellige Brabant te verlaten. Ik wilde naar een bruisende stad, op zoek naar nieuwe uitdagingen, dus verhuisde ik op mijn zeventiende naar het altijd drukke Den Haag. Een stad waar ik alles wat ik zocht vond: een levendig centrum, rust op het strand, maar waar ik ook mezelf terugvond.

Prinses, dierenarts of styliste bij de Vogue?

Vraag aan een willekeurig jong meisje wat zij later wilt worden en je krijgt dromerige antwoorden als prinses, dierenarts of astronaut. Ik had vanaf een jonge leeftijd al een duidelijk – ander – doel: styliste bij de Vogue in New York. Dus toen ik in mijn examenjaar van de havo zat, deed ik toelating voor de Bachelor Allround Styling bij Academie Artemis. Het was een sprong naar een hoge lat en met mijn lengte – 1 meter dwerg – werkte ik hard om bij de 20 studenten te zitten die toegelaten zouden worden. Wonder boven wonder sprong ik hoog genoeg om de lat vast te pakken: ik was toegelaten en weer een stap dichterbij mijn droom.

Hangend aan een hoge lat

Ik leefde op een roze wolk toen het studiejaar begon. Ik studeerde in Rotterdam bij de enige erkende Stylingopleiding in Nederland bij een academie die contacten had bij Vogue over de hele wereld. Hoe tof zou het zijn als ik mijn stage in New York zou kunnen lopen, bij de Vogue? Ik verhuisde naar Den Haag, omdat ik zelfstandig wilde zijn en mijn eigen leven, in de stad, wilde hebben. Ondertussen hing ik nog steeds aan die hoge lat en werd het steeds moeilijker om niet te vallen. Ik kwam er langzaam achter dat de modewereld niet voor mij was weggelegd en ik niet op een kunstacademie paste. Tijdens mijn studie ontdekte ik dat ik veel meer interesse had in media, conceptontwikkeling en productie. Dus toen ik in het tweede jaar elke dag ongelukkiger werd van deze studie, maakte ik de moeilijke keuze om te stoppen met de Bachelor Allround Styling, fulltime te gaan werken en op zoek te gaan naar een opleiding die wél bij mij paste.

Toen ik afstudeerde op de havo was Communicatie dé opleiding voor scholieren die niet wisten wat ze wilde studeren. Ik had er niet eens naar gekeken, want communicatie was saai. Dan zou je de hele dag bezig zijn met de Nederlandse taal en journalisme. Toen ik stopte met mijn studie op zoek ging naar een andere opleiding waar ik mijn creativiteit kon combineren met strategie en theorie in media en reclame kwam ik tot mijn verbazing bij de opleiding Crossmediale Communicatie uit en in september 2015 startte ik met de Associate Degree zodat ik geen studievertraging op zou lopen.

Kansen zien en pakken

Tijdens de twee jaar die deze opleiding duurde, kwam ik erachter dat alles wat ik in praktijk had geleerd bij de Bachelor Allround Styling terugkwam in de theorie die ik bij de Associate Degree Crossmediale Communicatie. Dit gaf mij een grote voorsprong. Een voorsprong die ervoor zorgde dat ik zonder moeite hoge cijfers haalde voor mijn tentamens en de kennis al had om praktijkopdrachten en projecten met succes te volbrengen. Dit gaf mij de kans mezelf verder te ontwikkelen en tijdens mijn studie al te werken in de communicatiebranche.

Zo heb ik drie jaar een eigen blog gehad en gewerkt als Social Influencer, werd ik uitgenodigd door menig PR-bureau en kreeg ik opdrachten van grote bedrijven zoals Primark, Balmain Hair en Esprit. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan in public relations, social media en niet te vergeten: Influencermarketing. Daarnaast heb ik tijdens mijn hele studie gewerkt als recruiter en voorlichter voor mijn opleiding en Hogeschool Inholland. Hier werkte ik niet alleen tijdens open dagen als promostudent, maar ging ik ook naar andere middelbare scholen om voorlichting te geven, heb ik de introductieweek mede-georganiseerd, presentaties ontwikkeld en leidinggegeven aan het communicatieteam. Ook heb ik meegewerkt aan het herpositioneringstraject van de opleiding Communicatie waarbij ik de bijeenkomsten organiseerde en heb meegewerkt aan de ontwikkeling van de ‘Leren = durven’ campagne. Tot slot ben ik in het tweede jaar van mijn opleiding als vrijwilliger gaan werken voor Training of Greatness, een bedrijf dat zich inzet om jongeren het rechte pad op te krijgen. Denk hierbij aan mbo1 leerlingen die geen toekomstperspectief hebben en eigenlijk nooit naar school gaan, maar ook hbo-studenten die moeite hebben met de druk van het dagelijkse leven en waarvan het zelfvertrouwen ver te zoeken is. Voor dit bedrijf heb ik verschillende projecten opgezet, werkte ik als recruiter en communicatieadviseur.

Afgestudeerd, en nu?

Inmiddels ben ik afgestudeerd en kreeg ik nog voor mijn afstudeerperiode een baan aangeboden als Online Communicatiemedewerker op de Corporate-afdeling van Hogeschool Inholland. Een baan die ik met beide handen heb aangegrepen. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor de social media van de hogeschool, ben ik het aanspreekpunt voor de marketingcommunicatiemedewerkers van de 9 locaties, werk ik mee aan campagnes en begeleid ik het vlogteam waardoor ik als junior nu al managementervaring opdoe.

BewarenBewaren

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: