All about my hair – Review Balmain Hair Couture

Naamloos-1

I’m back! Na mijn blogbreak door twee onwijs drukke maanden begint mijn blogjaar op t nippertje nog in januari. In dit artikel vertel ik over mijn haar en de producten van Balmain Hair die ik nu een tijdje aan het testen ben. Een spoiler: de schade die het blonderen heeft veroorzaakt is niet meer terug te zien. Dus wil je meer weten over mijn haar en de haarproducten van Balmain, lees dan verder!

Naamloos-2

Afgelopen najaar werd ik door Balmain Hair benadert voor een samenwerking en wanneer je als blogger zijnde door Balmain benadert wordt zeg je geen nee. Ik tenminste niet, wat een prachtmerk! Ik zocht een aantal haarproducten uit die mijn haar zouden helpen herstellen. Ik heb namelijk de afgelopen jaren behoorlijk vaak in de blondeer gezeten en dat heeft niet veel goeds gedaan voor mijn haar. De krullen waren eruit en de gespleten punten liepen zo ongeveer door tot de wortel. Ik ging daarom voor het moisture set met daarin de shampoo, conditioner en het repair masker en de texturizing volume spray.

Naamloos-4

De spray zocht ik uit omdat ik door mijn lange, zware haar vaak het volume verlies bovenop mijn hoofd. Ik heb erg veel en dik haar, dat ook nog eens lang is, waardoor het snel gaat hangen. Zoals je op de eerste foto kan zien heb ik nog wat kleurverschil in de punten door het eerdere blonderen, tijd om weer naar de kapper te gaan! Het masker heb ik in het begin elke week gebruikt om mijn haar goed te herstellen, maar tegenwoordig gebruik ik hem nog maar één keer per maand. Dit omdat hij zo voedend is dat mijn haar er anders snel vet uit ziet, ik gebruik ook maar twee theelepels voor mijn haar vanaf mijn oren tot de punten. Dat is dus extreem weinig!

Naamloos-3

De moisturizing lijn gaat zoals de naam al zegt om het voeden van het haar, hij is daarom geschikt voor krullend haar, dat vaak pluizig is, maar ook voor gekleurd en/of beschadigt haar. De voedende bestanddelen zorgen ervoor dat je kleur langer mooi blijft en dat je haar mooi glanst. In de haarproducten van Balmain zitten overigens geen sulfaten, hierdoor schuimt de shampoo niet, maar dit is juist beter voor het haar. De texturizing spray heeft al heel wat te verduren gehad zoals je ziet, deze neem ik regelmatig mee in mijn tas en dat doet niet veel goeds voor de verpakking zoals je ziet. Dit is ook wel het enige nadeel aan dit hele product. Wanneer je op vet haar een droogshampoo gebruikt krijg je meer volume en oogt het minder vet, wanneer je op pas gewassen haar de texturizing volume spray gebruikt krijg je meer volume en blijft je haar gewoon gezond ogen, maar op vet haar zakt het terug in. Dit product is dus niet te verwarren met een droogshampoo. Ook handig: heb je ’s ochtends de spray in je haar gedaan maar vind je dat je ’s middags niet genoeg volume hebt? Zet hem even aan door met je vingers over je hoofd te ‘wrijven’ en je volume is weer terug.

Naamloos-5

Al met al ben ik dus erg tevreden, het enige nadeel vind ik de verpakking van de spray. Deze wordt snel vies en beschadigt snel en dat is jammer, maar doet niks af aan het product. De pompjes op de shampoo en conditioner zijn ideaal voor het doseren, ik gebruik van beide twee pompjes voor mijn haar wat dus erg weinig is. Met een tube heb je, of tenminste ik, vaak de neiging te veel te pakken of net even te hard te knijpen. Ik heb mijn krullen terug, ik heb volume, glans en ik heb mijn haar niet af hoeven knippen om het weer gezond te krijgen. Drie hoeraatjes voor de producten van Balmain Hair! Ohja, deze fotootjes van mij zijn gemaakt door mijn lieve vriendinnetje Anne, die jullie vast vaker voorbij hebben zien komen als je mij volgt op instagram.

 

Liefs,
Danique

6 comments on “All about my hair – Review Balmain Hair Couture”

 1. Mariska schreef:

  Jammer van de verpakking van de spray. Verder word ik hier ook heel enthousiast bij! Super gaaf deze samenwerking 😀

  daniquedejong

  31/01/2016

  Ja, zonde he, maar gelukkig is dat het enige nadeel! Liefs!

 2. alexa schreef:

  wat leuk dat je hierdoor benaderd bent en wat een tof artikel!

  daniquedejong

  31/01/2016

  Dankjewel Alexa! Liefs!

 3. Ik vind de foto’s echt heel tof!

  daniquedejong

  03/02/2016

  Dankjewel meid!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: