Spring – Lipstick Favorites

LIPSTICK

De lente komt er weer aan en dat betekend dat alle mooie felle en lichtje kleurtjes lipstick weer tevoorschijn worden getoverd. De bordeaux rode mogen weer een paar maanden de kast in en de knalkleuren de lippen op. In dit artikel laat ik je een basic make-up look zien met vijf verschillende kleuren lipstick. Van nudes tot fel roze, mat tot lekker glossy. Kijk je mee naar mijn favoriete lente lipsticks?

Chanel

Deze lipstick is mijn all time favourite als het om nude en everyday lipsticks gaat. Hij heeft een prachtige tint, niet te roze, te bruin of te peach. Het is een perfecte ‘my lips but better’. Daarnaast geeft hij een mooie glans, is het een verzorgende lipstick en, hallo, het is Chanel. Ik hou van Chanel. Het enige nadeel aan de lipsticks van Chanel is dat ze onwijs snel van je lippen af zijn, maar dat heb je natuurlijk sowieso vrij snel met een glossy lipstick.

LANCOME

Vorig jaar, rond deze tijd van het jaar, ging ik op zoek naar een koraal kleurige lipstick. Ik kwam terug met twee koraal kleurige lipsticks. Voor mij de ultieme lente/zomer kleur. Wanneer je de goede koraal tint bij jouw huidkleur pakt, zal hij je bruiner laten lijken, daarnaast is een koraal tint een frisse tint, maar niet te fel en daardoor een stuk draaibaarder. Deze ‘liquid lipstick’ van Lancome zou mat moeten opdrogen, zoals een liquid lipstick doet, maar bij mij is dit niet het geval. Hij is wel lekker gepigmenteerd, makkelijk aan te brengen, zacht op de lippen en heeft een semi matte afwerking. Hij is zeker niet mat, maar ook niet glossy. Zoals je naam al zegt ‘Velours’, heeft hij meer een fluwelen finish.

costa-chic

De andere koraal kleurige lipstick is Costa Chic van MAC. Een prachtige subtiele koraaltint, die wat minder gepigmenteerd is dan Lancome, meer glans heeft (maar nog steeds niet glossy zoals bijvoorbeeld de Chanel). Omdat dit echt een lipstick is en geen applicator heeft zoals Lancome is hij wel een stuk makkelijker bij te werken. Hij geeft ook niet af op te tanden. Dat doet die van Lancome wel wanneer je hem te dik aanbrengt. Een mooi alternatief dus, wanneer je de applicator van Lancome niet fijn vind of de kleur net wat minder intens wilt.

BOBBI

De volgende is een art stick van Bobbi Brown. Het is eigenlijk een heel groot lippotlood. Ook deze is semi-mat, maar niet fluweel. De kleur is fel en intens, een echte raspberry kleur: niet fel roze, maar ook niet fel paars. Hij is niet heel erg verzorgend, maar droogt ook niet uit. Ik hou echt van deze kleur, maar op de een of de andere manier pak ik hem toch niet zo vaak om op te doen. Tijd om daar dit jaar verandering in te brengen.

RELENTLESSLY-RED

De laatste kleur is een onwijs felle, onwijs mooie, onwijs matte lipstick van MAC. Relentlessly Red. Hij lijkt veel op All Fired Up, deze is wellicht bij meer mensen bekend, maar is net wat meer roze. Je zou kunnen zeggen dat All Fired Up een koelere ondertoon heeft dan Relentlessly Red. Het is dus ook echt persoonlijk welke je mooier vind. Ik heb voor Relentlessly Red gekozen omdat, ondanks dat ik butwhite ben, ik wel een warme ondertoon heb in mijn huid. De combinatie van het onwijs bleek zijn en All Fired Up vond ik daarom niet zo mooi. Dit is wel echt een extreem matte lipstick van MAC, wat dus betekend dat hij ook veel meer zal uitdrogen, maar ook de hele dag zal blijven zitten zonder bijwerken. Elk voordeel heeft z’n nadeel. Deze lipstick staat toch wel echt op nummer 1 bij mij wanneer het om felle lipsticks gaat.

 

Dit waren mijn vijf favorieten. Je zult mij de komende maanden vaak met een van deze kleurtjes op de lippen zien. Nu is het tijd om van het zonnetje te genieten! Let the spring begin!

Liefs Danique

One comment on “Spring – Lipstick Favorites”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: