Mart Visser – Exclusive Prêt-à-Porter Launch

MV7

Een tijdje geleden viel er een envelop op mijn deurmat met een uitnodiging voor de exclusieve performance van de nieuwe Prêt-à-Porter collectie van Mart Visser, inclusief geschreven bericht van Mart zelf. Toen ik dat zag maakte mijn hart een klein sprongetje. Ik bedoel, ik ben ook maar een kleine hobby blogger.. En ineens lag er een geschreven, persoonlijke uitnodiging voor de launch van de eerste Prêt-à-Porter collectie van Mart Visser op de mat. Geen automatisch e-mail, geen massa werk, nee, ik was een van de dertig bloggers die aanwezig waren bij de launch samen met redactrices van magazines zoals JAN. Na de show was er ruimte om een praatje te maken met Mart én we mochten een item uit de collectie uitkiezen, hoe gaaf?!

 

 

Ik begin met twee filmpjes, een stukje van Mart zelf en een van de modellen. Het was een hele intieme performance. Zoals ik al zei waren er ongeveer 30 dames aanwezig. We zaten allemaal in een rij aan de zijkant van de catwalk. Geen second row taferelen, maar allemaal op de front row. Tussen de verschillende ‘rondes’ door vertelde Mart wat over zijn visie, collectie en we ernaar toe. Wat erg fijn is aan Mart en zijn collectie is dat hij er voor iedereen is, het is laag drempelig. Zo zegt hij zelf dat zijn collectie is voor de vrouw van 18 tot en met 70 jaar, iedereen ziet er mooi uit in zijn kleding. Daarnaast is alles verkrijgbaar in de maten 34 t/m 48 en zijn de prijzen ook relatief laag. Wist je trouwens dat de gemiddelde kledingmaat van de Nederlandse Vrouw een 44 is? Fijn dat er tegenwoordig ontwerpers zijn die dit accepteren en beamen. Zo is er ook prachtige kleding voor de vollere dames onder ons (haiiii!).

MV1

De performance vond plaats in het Haute Couture Atelier van Mart Visser. Een prachtige lichte en witte ruimte met veel spiegels. That’s how a lady likes it.

MV2

De kenmerken van de collectie zijn grafische vormen, heldere tinten, zwart en wit en uiteraard de jassen en jurken waar Mart om bekend staat. Ook de modellen gaven goed de diversiteit van Mart zijn doelgroep weer. Zo varieerde de leeftijden van 20 tot ongeveer 40 jaar. Zag je blondines en brunettes, verschillende maten en verschillende huidkleuren. Mart Visser is voor zijn collectie terug naar de basis gegaan.

MV3

Oké, kunnen we even stilstaan bij de hakken van deze modellen? Ze zijn prachtig, very classy en helemaal trendy nu, maar met een open teen en smal voetbed niet heel makkelijk om op te lopen. Iets wat voor een model geen probleem zou moeten zijn, maar kijk dan even naar het materiaal van de catwalk. Deze dames lopen met deze prachtige hakken gewoon op een metalen(?)/aluminium(?) vloer! Respect.

MV4

Mart heeft in zijn collectie veel aandacht besteed aan materiaalkeuze. Hoe creëer je de echte, bijvoorbeeld suède feeling, zonder echt suède te gebruiken? Zo zijn de leren items bijvoorbeeld gewoon van PU, maar zien en voelen wel echt goed aan. Mart heeft zijn best gedaan kwaliteit uit te stralen, maar toch een relatief lage prijs te houden, en dat is hem gelukt.

MV5

Zijn jullie ook zo jaloers op die prachtige benen? Niet alleen de benen overigens, de modellen zijn helemaal prachtig uiteraard. Wat misschien ook wel een leuk weetje is, is dat Mart Visser samenwerkt met Rob Peetoom. Maar in plaats van voor een signature look te kiezen bij de collectie, zijn ze gaan kijken wat het beste in ieder model individueel naar boven brengt. Wat maakt jou, jou? Ik vind dat ze daar bijzonder goed in geslaagd zijn! Je zag bij ieder model, in iedere outfit weer dat ze lekker in haar vel zaten en zich goed voelde in de kleding van Mart en de looks door Rob Peetoom. Want zeg nou zelf, uiteindelijk is het de uitstraling van een vrouw die haar mooi maakt en hoofden doet draaien.

MV6

Zoals ik al zei mochten we na de show allemaal een item uitkiezen. Wauw. Zo onwijs generous van Mart! Ik had nogal moeite met kiezen, want ja, zo veel mooie items! Ik heb heel erg getwijfeld tussen de zwarte jurk van de eerste foto, de zwarte mantel van de tweede foto en bovenstaand groene, leren jurkje. Uiteindelijk is het de leren jurk geworden. Deze wordt binnenkort naar mij opgestuurd, ik ben heel benieuwd hoe hij mij zal staan! Aangezien dat de sample sizes klaar hingen om te bekijken en eventueel te passen, maar ik gewoon een grotere maat heb, heb ik de jurk nog niet aan gehad. Extra spannend. Wanneer hij binnen is zie je hem vanzelf voorbij komen op instagram! Ik vond het een prachtig event om bij te zijn en ik wil Karin en Mart hier nogmaals voor bedanken!

 

Liefs Danique

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: