Photodiary – Vakantie, Antwerpen & pop-up store ROSE+NINE

Tijd voor een update! Ik heb mijn vakantie heerlijk besteed met fijne rustige dagen, maar ook met leuke uitjes en gezellige dagen! Zo heb ik onder andere yoga aan mijn dagelijkse ochtendroutine toegevoegd, heb ik genoten van het heerlijke weer in het park voor de deur, in Rotterdam, ging ik naar het bevrijdingsfestival in Den Haag – wat overigens helemaal niet goed af liep.. :’-) – en genoot ik van een weekendje Antwerpen bij m’n vriend met de zon op m’n toet. Soms is HBO moeilijk en hard werken, maar het kan ook echt heerlijk zijn een HBO studie te volgen. Twee en een halve dag les, die voor de meivakantie heel gunstig begin van de week stond ingepland. Mijn vakantie begon dus al op donderdagmiddag en afgelopen week hoefde ik alleen maandag, dinsdag en woensdag naar school. Dankzij Pinksteren zijn mijn lessen volgende week de laatste drie dagen ingepland en heb ik dus wéér een week vakantie. In die week ging ik onder andere naar het strand, waar ik gezandstraald werd (but still..) en werd ik uitgenodigd voor de ‘private evening’ van de pop-up store opening van ROSE+NINE. Lekker hè!

 

MOODBOARD2

 

In mijn eerste week vakantie besloot ik dingen anders te gaan doen. Als je mijn blog al een tijdje volgt of mij kent weet je waarschijnlijk dat ik het persoonlijk hier en daar wat lastiger heb gehad en net voor de vakantie heeft dat weer een hoogtepunt bereikt. Ik had in mijn vrije week twee afspraken gepland en was van plan verder helemaal niks te doen, of in ieders geval alleen leuke dingen. Daarnaast sportte ik vroeger super veel, maar ben ik daar zo’n drie weken geleden mee gestopt. Ik besloot dat deze week weer rustig op te gaan pakken door vanaf nu elke ochtend, of avond als het zo uit komt, een half uurtje te spenderen met mijn yogamat. Heerlijk. Dit deed mij zo goed, dat ik besloot daarnaast het Kayla Itsines Bikini Body programma op een aangepaste manier te gaan volgen. De motivatie was er weer! Maar tijdens en na mijn weekendje Antwerpen schoot dat er eigenlijk meteen weer bij in, maar daarover zo meer. Op zondag zwaaide ik mijn vriend uit die een half jaar naar Antwerpen gaat om stage te lopen en bezocht ik daarna de Swan Market. Ik maakte deze week wat wandelingetjes door het Zuiderpark waar ik recht tegenover woon en op dinsdag had ik een sollicitatiegesprek bij Influentials Network in Rotterdam. Hallo zomerstage! Ik werd aangenomen en zal dus mijn zomer spenderen in het Groothandelsgebouw, god wat was ik blij en wat heb ik er zin in! Na dit gesprek heb ik nog een paar uur door de stad geslenterd, winkeltje in, winkeltje uit en lekker genoten van het zonnetje. Ik gaf mijn kamer een zomerse vibe door een beetje op te ruimen – waar ondertussen al niks meer van te zien is.. – en ik creëerde een bloemenparadijsje op mijn tafel. Donderdag was het natuurlijk bevrijdingsdag en ging ik naar het festival op het Malieveld met Anne en Boy. Onwijs gezellig, echt een super dag! Maar na een paar drankjes te veel en een lege telefoon kon ik ze niet meer terug vinden toen ik even had gebeld met mijn vriend. Na ongeveer een uur het hele festival zigzaggend te hebben gehad en de telefoon te hebben geleend van een super lieve jongen bij de muntverkoop vond ik ze terug, hebben we nog een drankje gedaan in de stad en was het weer tijd om naar huis te gaan. Ondanks de zoektocht, was het dus toch een super gezellige dag!

 

 

MOODBOARD3

 

Vrijdag stapte ik in de trein naar Antwerpen om twee dagen naar Olaf te gaan in Antwerpen. Hij was ondertussen lekker gesetteld en begonnen aan z’n stage, maar gelukkig twee dagen achter elkaar vrij tijdens mijn vakantie! Dit was het weekend met dat ónwijs lekkere weer, dus daar hebben we natuurlijk vol op van genoten! Hij woont midden in het centrum, bij de Meir, echt een ideale – maar vooral prachtige – locatie. Een weekend vol terrasjes op de Keyserlei, wakker worden op de rooftop bar van the Antwerp Tower, nog een drankje bij Coffeelabs. Ook een soort rooftop bar, maar dan tussen gebouwen in waardoor je volop zon hebt en geen wind. Super chill, alleen met de 26 graden op dat moment ook wel iets te warm. Verder is het echt een aanrader, super lekker plekje om te zitten, alleen een beetje prijzig. Zondag moest Olaf al vroeg werken, zijn wekker ging om half 6 en terwijl hij zich klaar ging maken draaide ik me nog even om en sliep ik lekker verder. Toen ik eenmaal wakker was geworden ben ik lekker met mijn laptop verhuisd naar het terras. Dat was wel een kleine change of plans. Ik dacht mooi even te kunnen gaan shoppen terwijl hij aan t werk was, maar in Antwerpen kennen ze maar één keer per maand het woord koopzondag.. Dus toen ben ik maar van een huisgemaakte ijsthee gaan genieten bij Ellis Gourmet Burger en heb ik nog wat gewerkt op mijn laptop tot vriendlief mij joinde met een collega. Helaas was het ’s avonds weer tijd om terug naar Den Haag te gaan, want maandag moest ik weer naar school.

 

 

ROSE+NINE

 

Ik wilde mijn vorige alinea afsluiten met iets in de trant van ‘toen was mijn vakantie weer afgelopen’, maar dan zou ik liegen.. Ik ging maandag tot en met woensdag naar school, was woensdag middag te hele middag vrij en mijn eerst volgende schooldag is pas een week later. Aanstaande woensdag dus. Weer een week vakantie. Ik zei toch, heerlijk zo’n HBO studie ;-). Woensdagavond ging ik met Anne richting Amsterdam. Op naar de negen straatjes en dan de Huizenstraat om precies te zijn. ROSE+NINE gaf deze avond een klein privé feestje voor de opening van hun pop-up store. De tassen zijn nog steeds even prachtig als op de launchparty en ik ben nog steeds zó verliefd op de clutch van de eerste foto links, met panterprint, lordddd. Gimme that. Het was een super gezellige avond, met een prachtige exclusieve zomercollectie. Ik heb zo veel bewondering voor deze twee dames. Zes weken terug kwamen ze aan op kantoor, waar ook de voorraad ligt van de tassen, en zagen ze dat al hun voorraad was gestolen. Alle tassen waren weg. Binnen zes weken hebben ze toch hun pop-up store nog op kunnen zetten, niks hoeven cancelen en er een onwijs positieve twist aan gegeven! De winkel is nog open tot en met maandag, dus neem nog snel een kijkje!

 

 

BEACH

 

Donderdag werd het weer super lekker weer, dus Anne en ik besloten hiervan te genieten op het strand. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik er een beetje een hard hoofd in had. Ik zat vorig jaar, tijdens mijn tussenjaar, elk moment met lekkere temperatuur op het strand. Maar dan wel bij een strandtent. Dat is toch perfect? Heerlijke loungebanken, koud drinken, eten wanneer je wilt, maar wel duurder dan met een handdoek op het strand itself. Destijds werkte ik fulltime, dus had ik het er voor over. Maar nu ik gewoon weer student ben volgde ik Anne met mijn strandtas naar het strand. Om het allemaal nog even erger te maken stond er een onwijs harde wind, werden we zo hard gezandstraald dat het pijn deed en zat het zand in m’n ogen, mond en alle onmogelijke en mogelijke plekken die je kan bedenken. Ons flesje wijn was natuurlijk zo opgewarmd door de zon en de pastasalade die ik had gemaakt konden we niet eten omdat die vol zou zitten met zand zodra de deksel eraf ging.. Ik was al geen fan van deze manier van naar het strand gaan, maar dit maakte het er niet beter op.. Rond drie uur besloten we op het balkon van Anne te gaan zitten en daar de pastasalade te eten en een wijntje te drinken en hebben we ons voorgenomen de volgende keer gewoon bij een strandtent te gaan zitten. Super gezellige middag, maar wel weer jammer dat de wind ons geen rustig dagje strand gunde..

 

 

Hebben jullie ook genoten van het heerlijke weer en wellicht ook een paar dagen vrij? Op dit moment voelt het weer als een koude herfstdag.. Dus ik zit hier terugkijkend naar al deze foto’s wel een beetje te huilen diep van binnen.. Gimme sun! Life’s better on the beach..

Liefs Danique

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: