5 Wedding Guest Looks – Outfit, Hair & Make-Up

 

Het begint een echte trend te worden: wedding outfits. Op elke online shop vind je tegenwoordig een aparte pagina met geselecteerde items voor een lente of zomerbruiloft. Aanstaande vrijdag heb ik zelf een trouwfeest op de planning staan en het is nog maar de vraag of het een zomers feest wordt met het weer van de afgelopen dagen, maar aangezien dat het eind mei is gaan we daar maar vanuit. Ik geef vandaag vijf outfit opties van Esprit, met bijpassende hair & make-up looks. Korte jurkjes, lange jurken, jumpsuits, pastel tinten, felle kleuren, floral prints, we doen het allemaal!

 

WEDDING-OUTFIT-1

KOKERJURK VAN GEBLOEMD KANT – ESPRIT

 

Deze prachtige kanten jurk móest ik als eerste laten zien! Toen ik uitgenodigd werd voor de bruiloft van een vriend van Olaf ging ik meteen op Pinterest op zoek naar de perfecte outfit. Aangezien dat ik altijd zwart draag en mijn kast dus vol hangt met zwarte jurkjes, moest ik wel op zoek naar wat anders. Er zijn namelijk twee kleuren absoluut not done op een bruiloft, wit en zwart. Ik kwam de blogpost van Debra tegen waarvan je de foto’s rechts ziet en ik was op slag verliefd. De perfecte kleur, prachtig kant en precies de goede lengte. Ik ben namelijk van mening dat je voor een bruiloft de blote outfits moet laten hangen waar ze hangen, ze wilt natuurlijk niet de aandacht weg trekken van de bruid. Door de zachte kleur, bedekte benen en borst en de korte mouwtjes hou je het netjes, maar zie je er wel stunning uit! Deze jurk lag helaas wat boven mijn budget, maar ik kwam vorige week deze topper tegen bij Esprit. Geen budget prijzen, maar wel lekker betaalbaar.

 

 

WEDDING-OUTFIT-2

MAXIDRESS VAN CHIFFON – ESPRIT

Ik vind persoonlijk maxidresses echt perfect voor een zomerse bruiloft. Deze is gemaakt van chiffon en daarom lekker luchtig, hij valt soepel, weer die perfecte lichte roze kleur en het detail van de hals maakt hem classy. Het hangt natuurlijk wel aan het type bruiloft af of een maxidress geschikt is. Misschien ga je naar een casual feest of naar een super chique bruiloft. In het eerste geval zou je nogal overdressed zijn, maar in het tweede geval waarschijnlijk te luchtig en te licht. Mocht je naar een bruiloft gaan van een heerlijk, nuchter stel die het niet groots en uitgebreid viert, maar wil je er toch fashionable uit zien? Dan is misschien de donkerblauwe jumpsuit verderop in het artikel een betere keuze. Heb je een chique feest? Dan zou je kunnen kijken voor de eerste jurk, of de laatste in het artikel.

 

WEDDING-OUTFIT-3

MAXIDRESS VAN CHIFFON MET PRINT – ESPRIT

 

Nog een maxidress! Like I said, ik vind ze perfect voor zomerse bruiloften, maar ook in dit geval moet het natuurlijk bij het feest passen en nog belangrijker bij jezelf. Een ander voordeel aan een lange rok of jurk, wanneer je geen zin hebt de hele dag op hakken te lopen, kun je onder een jurk zoals deze gewoon een mooie slipper of sandaal aandoen zonder dat het opvalt. Want laten we eerlijk zijn, ondanks dat ik het ook gewoon vaak doe, platte schoenen bij een kortere jurk verpest vaak toch net de look.. Hier dus niet! Deze maxidress heeft een zachte, bloemenprint. Door de zachte kleuren en de grootte van de print blijft hij rustig en ‘lief’ en valt hij niet te veel op. Wanneer je gaat voor een maxidress in een felle kleur, drukke of felle print kan dit wel het geval zijn, maar in dit kledingstuk zit de perfecte balans!

 

 

WEDDING-OUTFIT-4

JUMPSUIT VAN CREPE  – ESPRIT

 

Een ander perfect kledingstuk voor een trouwfeest is een jumpsuit. Je bedekt je benen, in dit geval ook de borst, maar het is wel onwijs net. Je kan een jumpsuit in elke stijl vinden, met verschillende accessoires stijlen en hem op deze manier zo chique of zo casual als je zelf wilt maken. Het verschil zit hem vaak in details. Draag deze met een mooie hak zoals in de inspiratiebeelden, stijl hem met een klein zilver armbandje en kettinkje, maar een rommelige hoge staart en hou je make-up naturel: casual chic. Ga je toch meer voor glam? Kies voor meer opvallende sieraden, maak een grove krul in je haar of een elegante knot zoals hieronder bij de haar inspiratie en kies voor een eye catcher in je make-up: een bold lip of mooie smokey eye. Met een jumpsuit kan je alle kanten op en ik vind de combinatie van de hoge halslijn, taillering en wijde pijpen perfect voor een mooie look op een bruiloft.

 

 

WEDDING-OUTFIT-5

STRETCHJURK VAN SOEPELE JERSEY – ESPRIT

 

Tot nu toe liet ik veilige opties zien. Zachte kleuren, lange jurken, jumpsuit met een hoge nek, maar misschien ga je wel liever voor bold. Deze jurk van Esprit is daar perfect voor. Hij is gemaakt van een soepele jersey, waardoor hij super comfortabel is, maar door de kleur en de plooien bij de taille is hij super fancy. Prachtig om écht all in te gaan met een rode lip en opgestoken haar, maar ook geweldig met een minimalistische make-up en beachwaves. Denk hierbij aan die typische franse look en het haar zoals de messy bob hieronder. Ik vind deze look echt prachtig, als je deze jurk kan rocken en er met zelfvertrouwen staat ben je zeker de ster van de genodigden!

 

 

WEDDING-MAKEUP

 

Wanneer je je outfit hebt uitgekozen ben je natuurlijk nog niet klaar, want nu komt de volgende vraag. Wat ga je doen met je make-up en haar?! Dacht je het eindelijk helemaal bedacht te hebben, komt dat weer.. Mijn allereerste tip: hou het dicht bij jezelf. Niet alleen de make-up en het haar, maar ook de outfit. Ga voor een look die bij je past en waar jij je goed in voelt. Uiteindelijk gaat het toch om een mooie dag en niet om wie de meest uitbundige make-up op had, fancy haar en chicste jurk. That being said heb ik verschillende opties uitgezocht. Beginnend met een naturel make-up, vrijwel niks op het gezicht en de ogen, maar een knallende lipstick! De minimalistische make-up rond de lipstick houdt het casual, maar door de lipstick toch weer feestelijk. Twee andere opties in het midden gaan om een bronzed glow. Maak je ogen mooi op met een bruin/gouden smokey eye, of een lichte oogschaduw en eyeliner. Je mag zien dat je make-up op hebt, maar maak het niet te opvallend. Combineer het met en nude lipstick of een koraaltint zoals op de tweede foto. Zomers, fris, maar niet bold. Als laatste optie heb ik een look met een rode lipstick erbij gepakt. Mooi voor bij de laatste twee outfits! Deze kan je combineren met een donkere smokey eye, of met een van de eerder gegeven opties. Minimalistisch, eyeliner, (bronzed) smokey eye, met een rode lipstick kan het allemaal.

 

 

WEDDING-HAIR

 

Ook met je haar kan je veel doen wanneer je naar een bruiloft gaat. Basic stijl, messy waves, opgestoken, vlechten, met accessoires of zonder, het kan allemaal. Pas je haar aan op je outfit en makeup. Heb je een prachtige halslijn en lang haar, ga dan voor een look waarbij je haar (half)vast zit, opgestoken wordt of gevlecht. Heb je een basic outfit, of een outfit met een basic halslijn, gooi dan je haar los en combineer het met een mooie ketting, of ga voor een opgestoken look zoals bij Lauren Conrad hier boven en draag een paar prachtige oorbellen. De meest rechtse foto vind ik prachtig, maar zou ik alleen dragen bij een boho-thema of een bruiloft op het strand. Alle inspiratiefoto’s kun je ook hier op mijn Pinterest terugvinden.

 

 

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren voor je eigen full look voor een zomerse bruiloft of ander zomers feestje. De looks in dit artikel zijn natuurlijk niet alleen geschikt voor een trouwfeest. Elk ander feestje of zomerse dag vraagt om een mooie look.

 

 

Liefs Danique

2 comments on “5 Wedding Guest Looks – Outfit, Hair & Make-Up”

  1. alexa schreef:

    wat een prachtige outfits!

    daniquedejong

    22/05/2016

    Dankjewel! Ik hoop dat je wat inspiratie op hebt kunnen doen!

Geef een reactie